Afspraak maken

Uw zakelijke bezitting

Uw zakelijke bezittingen

Risico’s lopen en accepteren betekent niet dat je meteen ondernemer bent, maar het betekent met name winst inzetten om meer winst binnen te halen, investeren dus. Van veel van die investeringen kan een ondernemer lang profijt krijgen. De fiscus gaat er dan meteen van uit  dat de “open bezittingen’ als bedrijfsvermogen op balans te formuleren. Denk dan bijvoorbeeld aan: voorraden, de gebouw, wagenpark, kortom alles wat waarde heeft voor u.

Stille reserves

De vraag hier is of uw balans dan ook de waarde van uw bezittingen ook correct uitbeeld. De fiscus biedt ook de mogelijkheid  om uw investeringen ”af te schrijven”.  Er bestaat ook een mogelijkheid voor beginnende ondernemers om “versneld af te schrijven”.
Evenwel zorgt het afschrijven ervoor dat uw balans de waarde anders wordt weergegeven, dan dat het in realiteit is. Dat betekent, dat het bedrijfsvermogen van de ondernemer bestaat uit niet alleen wat op de balans genoteerd staat, maar wat niet op de balans is gemeld: “de stille reserves”.

De juiste verzekerde bedragen

Het vaststellen van de correcte verzekerde waardes baten dan ook een aansluiting gezocht te worden bij een praktijk. Hoe sneller uw onderneming ontwikkelt des te vaker wij aan tafel met u zitten.

In dit verband kunnen van belang zijn:

  • Actuele waarde van uw bedrijfsinventaris (en evt. het huurdersbelang)
  • De werkelijke goederenvoorraad
  • De gebouwen
  • Het wagenpark
  • De debiteurenvoorraad
  • Kasgeld
  • etc

Geen standaard oplossingen. Wel maatwerk.

Iedere ondernemer verschilt, en daar kunnen wij geen standaard oplossingen voor aanbieden.
Het is echter wel belangrijk voor u om te weten dat wij er alles aan doen om u te helpen om een geschikte ondernemer te zijn.
Om uw risico’s aanvaardbaar te behouden en waarschijnlijk calculeerbaar. 

Contact

Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen. Dat kan door op de knop ‘Afspraak maken’ te klikken bovenaan of hier beneden. Wij helpen u heel graag verder!
afspraak maken!