Afspraak maken

Hypotheek Tips

Handige Tips

In wezen is een hypotheek een plan om vermogen te vormen. U begint met het lenen van geld, u koopt daarmee een huis en uiteindelijk betaald u de lening terug en wordt u de bezitter van een huis zonder hypotheek. Na dit proces heeft u vermogen gevormd.
Het doel is vermogen vormen. De weg daarnaartoe is vaak wel heel verschillend, en soms levert dat nogal nodige keuzestress op.

De bank

Er houden zo’n kleine 100 banken en verzekeringmaatschappijen in Nederland zich bezig met het verstrekken in de hypotheken. Het is logisch dat die allemaal hun eigen hypotheekproduct als de beste zullen aanprijzen. De vraag is, hoe zit dat dan? Welke levert u in een hypotheek die het beste bij de manier past van leven, maar ook de toekomst?

Onafhankelijk hypotheekadvies

Het is ons werk als onafhankelijk hypotheekadviseur om de verschillen boven de tafel te krijgen, maar ook om samen met u te zoeken naar de beste en meest ideale hypotheekoplossing. Hypotheekvormen, rentevaste periodes, beschermingsconstructies, etc.
Er zijn veel manieren om daar mee om te gaan en elke bank doet dat ook. Het is ons werk om u te helpen kiezen uit alles wat de markt momenteel te bieden heeft. Hieronder vindt u een lijst met een paar belangrijke tips.

8 Tips

  • Plaats nooit een bod op een woning zonder dat u eerst uw financiële mogelijkheden kent.
  • Wees er zeker van dat de woning geen ‘verborgen’ gebreken heeft. De eigenaar van het huis is VERPLICHT u die allemaal te melden. Dit doet hij/zij alleen wanneer u daar naar vraagt!
  • Wanneer u een bod wilt neerzetten kunt u het beste ervoor zorgen dat u dit doet onder het voorbehoud, dat de door u gekozen financiering doorgang moet vinden. In het proces hiervan is het het beste als u de hypotheeksom, de bank, de rente en de rentevaste periode hierbij benoemd. Een hypotheek tegen gangbare marktcondities is namelijk erg vrijblijvend.
  • Mocht het nou zo zijn dat u een gevoel krijgt dat de rente zeer laag is, koop dan voor de toekomst net wat extra zekerheid in en kies bijvoorbeeld voor een langer rentecontract!
  • Heeft u kinderen die aan het opgroeien zijn? Dan kunt u zelfs kiezen voor een zodanig lang rentecontract, dat u tijdens de kinderperiode GEEN renteverhoging hoeft te verwachten.
  • Neem nooit te grote risico’s, zodat u een mindere maandlast heeft.
  • Wanneer u zelf op zoek wilt gaan naar de ideale hypotheek, kies dan nooit voor de offerte van 1 bank maar vergelijk het met de andere. Dit doen wij ook!
  • Of beter gezegd, vraag ons u te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.

Contact

IIndien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen. Dat kan door op de knop ‘Afspraak maken’ te klikken bovenaan of hier beneden. Wij helpen u heel graag verder!
afspraak maken!