Afspraak maken

Hypotheekadvisering

Hypotheekadvisering

Een hypotheek is niets anders dan een plan om je vermogen op te bouwen met consistent goed als je onderpand. Een lening om jouw bezit op te bouwen. Een lening waarvan u gewoonlijk van een periode van 30 jaar ‘aan vast zit’. Wat dat betekent voor u is dat wij samen nauwgezet nagaan op welke momenten in uw leven die lening uw leven wat moeilijker kan maken.

Verandering van besteedbaar inkomen

Het is duidelijk genoeg dat wij rekening houden met de momenten waarop uw inkomsten kunnen veranderen bijvoorbeeld door de geboorte van kinderen, Vaak gaat een van de ouders minder werken. Ook is pensioenering zo’n moment vanwege het inkomen die vaak blijvend daalt. Niet alleen daalt uw inkomen maar ook een stijging van maandelijkse kosten kan denkbaar zijn. Bijvoorbeeld door de betaling voor de studie van kinderen.
Om uw hypotheeklasten goed aan te pakken maken wij gebruiken van een geavanceerd computerprogramma. Daarmee kunnen wij iedere hypotheekmogelijkheid van een duratie van 30 jaar doorrekenen.

Zoeken naar de juiste hypotheek

Voordat we überhaupt die berekeningen met u gaan maken, gaan we eerst goed met u na welke eisen aan uw hypotheek moeten voldoen.
Welke aflossingsvorm past bij u?
Welke rentevaste periode hoort daarbij?
Moeten er speciale constructies gehanteerd worden?
Dat wil zeggen, hoe moet uw hypotheek eruit zien? Daar gaan we lang bij stil staan totdat alles perfect is.

Zoeken naar de juiste geldgever

Wanneer die keuze uiteindelijk is gemaakt, gaan wij precies na welke geldgevers bij de gekozen hypotheek geleverd kunnen worden. Daarbij kunt u vaak uit meerdere geldgevers kiezen, zodat de rente ook een rol gaat spelen. Wanneer dat en de vorm van uw hypotheek solide is en de bank die dat gaat leveren en het rentetypeook solide is, pas dan vragen wij in de naam van u bij de bank van uw keuze uw offerte aan.
Natuurlijk kunt u van ons verwachten dat wij die offerte met alle nauwkeurigheid gaan controleren, want uw handtekening gaat voor u een langdurige verplichting zijn. Als de offerte daadwerkelijk correct is, dan gaan wij de hele formulierenstroom tot en met de taxatie aan. Mocht hypotheekgarantie nou mogelijk zijn dan garanderen wij u dat wij ook daarop toezien.

Notaris

Nu komt het moment dat uw bank u definitief het geld voor handen stelt. De documenten liggen bij de notaris die u kiest ter ondertekening. Het zou u niet verbazen dat wij ook de hypotheekaktes controleren. Wij kijken dan of de volgende punten correct vermeld zijn:
Staat het juiste rentepercentage er in?
De juiste rentevaste periode?
De juiste boetevrije aflossing?
Samengevat, komt de akte overeen met wat u in uw eerder ondergetekende offerte heeft ondertekend? Dit allemaal is een aspect van ‘hypotheekadvisering’, want het gaat niet alleen over een hypotheekofferte of een bank. Het is uw financiële toekomst en daarmee gaan wij heel nauwkeurig mee om. Als u toe bent aan een verkennend hypotheekgesprek. Dan kunt u via de onderstaande ‘knop’ ons gelijk bereiken en/of telefonisch uiteraard ook.
Wij maken met veel plezier tijd voor u vrij!

Contact

Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen. Dat kan door op de knop ‘Afspraak maken’ te klikken bovenaan of hier beneden. Wij helpen u heel graag verder!
afspraak maken!