Afspraak maken

Een zieke ondernemer

Voor ondernemers geen enkele wettelijke regeling

Voor zelfstandige ondernemers en de DGA, bestaat sinds juli 2004 geen enkele wettelijke regeling meer als een werknemer bij ziekte wilt terugvallen op wettelijke regeling.

Een griep van 2 weken kan geen financiëel probleem worden en een botbreuk waardoor je 4 weken niet meer kan werken misschien ook nog niet. U bent dan ook tenslotte een ondernemer en risico’s accepteren hoort daar bij.
Alternatieve oplossingen
Wanneer duurt uw ziekte te lang?
Hoe lost u tekort aan arbeidskracht op?
Moet u meer personeel inzetten met alle kosten van dienst?
Moet u minder omzet gaan accepteren waardoor je minder winst hebt?
Moet u dan spaargeld/eigen vermogen gebruiken? Inperken?
Uw onderneming verkopen? Of verzekeren?

 

Dit zijn allemaal verschillende soorten oplossingen voor een identiek probleem: de terugvallend winst.
Verzekeringsoplossingen
Om uw inkomen op een gewenst minimum niveau te houden stelt u een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) in. Hierbij kunt u als uitgangspunt uw jaarwinst gebruiken of het bedrag voor een werknemer in dienst te nemen, die dan uw werk overneemt voor een bepaald periode.
De situatie dat speelt in uw onderneming bepaalt voor een groot deel welk uitgangspunt gebruikt moet worden.
Premies
De AOV is geen laag kostende  verzekering. Dit komt doordat er de kans bestaat dat verzekeraars zelfs tot aan uw pensioendatum ieder jaar een aanzienlijke uitkering moeten geven.
Toch zijn er veel mogelijkheden om die premies te verlagen.

Wachttijd

In het geval dat u de eerste weken of maanden ziekt bent en geen uitkering nodig hebt, kan dat voor u de premie aanzienlijk schelen.
Gangbare arbeid
Als de verzekeraar u beoordeelt op arbeidsgeschiktheid kijken zij vaak naar wat u wel nog kan, dat kan u een aardige korting geven op uw premie.
U moet wel weten dat u niet snel als arbeidsongeschikt beoordeelt kan worden. Dit komt met namen omdat er nog meer dan genoeg dingen zijn die wel nog te doen zijn zonder dat het u beïnvloed. Het is dan ook de goedkoopste optie.
Passende arbeid
Hier wordt u beoordeeld op hoeveel u nog kunt werken. Er wordt met name ook gekeken naar uw ervaringen en opleidingen.
Dat zal dan iets minder korting geven, maar wel een zwaarder dekking.
Beroepsongeschiktheid
Als het ook meeverzekerd is, Is het zo dat u al arbeidsongeschikt ben wanneer u vanwege medische reden uw huidige beroep niet kan beoefenen.
Dit is dan ook de duurste variant, maar het is veruit de beste wat u kan kiezen.

Sluit aan bij uw pensioenregeling!

Wanneer u met pensioen bent dan zorgt uw pensioenregeling voor een gepaste inkomen, maar de tijd dat u nog niet met pensioen bent zal uw AOV uw inkomen gaan garanderen.
Dit betekent dat het het meest verstandigst kan zijn dat de einddatum waarop uw AOV vervallen, gelijk te laten lopen met de ingangsdatum van uw pensioen.

Advies

De AOV is een hoog kostende verzekering met vrij hoge premies. Men zegt ook dat goed raad duur is. Maar wat nou als u lang ziek bent, houdt uw onderneming het dan nog vol? Gaat dan alle moeite, tijd en inzet die u in het onderneming hebt gestopt in 1 klap weg? Vandaar de vraag ‘verzekeren” of niet?
Wat wij als doel hebben, is u daar inzicht in geven en daar gaan we bij helpen en assisteren, wanneer u dat wilt. U kunt nu direct een afspraak maken.

Contact

Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen. Dat kan door op de knop ‘Afspraak maken’ te klikken bovenaan of hier beneden. Wij helpen u heel graag verder!
afspraak maken!