Afspraak maken

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid

Als u ondernemer wilt zijn betekent dat “risico’s lopen”.
Dat betekent dat u als eigenaar of bestuurder van een onderneming aansprakelijk bent voor alle handelingen die plaatsvinden. Wat dit betekent is dat u met uw (bedrijfs) vermogen enigszins in “borg staat” voor alle schade die anderen door uw toedoen, leiden. Daarbij kunt u denken aan:
Afnemers (productaansprakelijkheid)
Werknemers (werkgeversaansprakelijkheid)
Andere partijen 

Claimbewustheid

Jammer genoeg is het zo dat “claim bewustheid” niet alleen in de VS sterk ontwikkeld is, ook hier in Nederland neemt het steeds toe. Wat betekent dat de kans dat u of uw onderneming aangesproken kan worden voor veroorzaakte schade. In deze tijd aanmerkelijk groter is dan een jaar of tien geleden.
Qua terrein op aansprakelijkheidswetgeving is het heel complex, en vaak betekent een “claim” ook dat juristen zich verdiepen in de vraag van; of, en zo ja, hoe groot de schade is enzovoorts. 
Het is duidelijk dat het verzekeren hiervan niet een overbodige luxe is. 1 claim is al genoeg om de ondergang van een onderneming te beduiden. ( dat zal niet vaak zo’n vaart lopen).

Premies

Alle ondernemers verschillen, en daarmee verschillen de premies die nodig zijn om de aansprakelijkheidsrisico verzekerd te bemachtigen. Vaak zijn die afhankelijk van de loonsom en de omzet, maar vaak speelt het bedrijf of beroep een rol. Zo zal bijvoorbeeld een loodgieter die geen werknemers heeft een totaal andere premie hebben vergeleken met een huisarts.

Contact

Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen. Dat kan door op de knop ‘Afspraak maken’ te klikken bovenaan of hier beneden. Wij helpen u heel graag verder!
afspraak maken!