Afspraak maken

Stappenplan

Voor veel mensen is de aankoop van een eigen huis een van de grootste beslissingen uit hun leven. Niet zelden is het zo dat ze hypotheek lasten van 30 jaar door lopen.
Dit geeft reden genoeg om met het financieren de nodige voorzichtigheid te nemen. Wij werken volgens een stappenplan, dit doen wij om u zoveel mogelijk duidelijkheid en zekerheid te kunnen geven.
De inventarisatie
We controleren wat financieel wel en niet mogelijk is. Het is natuurlijk zo dat u plannen hebt voor de toekomst. Deze plannen zien er bij iedereen anders uit, maar wel aanzienlijk van uw inkomen gaan opslokken.
Op het moment dat we dit goed in kaart hebben gebracht, kan er makkelijker berekend worden bij welke ‘maandlast‘ u nog ‘prettig‘ kunt leven. Dit houd ook in in welke prijsklasse u een woning kunt zoeken.
De ideale woning is gevonden
Is het zo dat er verbouwd moet worden?
Moet de huidige woning waar u in zit nog eerst verkocht worden?
Wat voor bedrag is nodig om het huis in te richten, en de verhuizing?
Hoeveel hypotheek is nou eigenlijk nodig?
Financieel plan maken 
Hypotheken moeten tegenwoordig allemaal volledig worden afgelast. De vraag is, doen we dit via lineair of via annuïteiten? Zou het zo kunnen zijn dat er nog ‘oudere hypotheken’ zijn waar we nog rekening mee moeten houden?
Zijn er mogelijk nog voorwaarden van belang?
Om bij de volgende vraag terecht te komen: welke geldgever moeten we dit laten financieren?
De offerte
De eisen zijn nu bekend, het financieel plan is ondertussen ook gemaakt. De offerte is aangevraagd. De vraag is, klopt het rentepercentage?
Is de rentevaste periode die genoemd is ook de juiste?
En staan er niet onverwachte andere voorwaarden in?
Kort gezegd, is het uiteindelijk precies zoals het besproken was?
De afhandeling
Nu volgt de volgende stap, dit is het ondertekenen van de offerte.
Hierna gaat de administratieve afhandeling beginnen. Dit is een proces waarin veel stappen moeten worden genomen door ons. Gelukkig voor u zijn dit stappen waar u bijna niets van mee hoeft te krijgen. Het verzamelen van de documenten, de aanvraag voor hypotheekgarantie (als dat mogelijk is), het overleg met de werkgever etc.
En dan zijn we aangekomen bij de laatste stap: een afspraak met de notaris voor het ondertekenen van de stukken. Deze stukken hebben wij uiteraard ook gecontroleerd op juistheid, zodat u met een gerust hart het kunt ondertekenen en met vertrouwen de sleutels van uw nieuwe woning in het ontvangst kunt gaan nemen.

Contact

Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen. Dat kan door op de knop ‘Afspraak maken’ te klikken bovenaan. Wij helpen u heel graag verder!
afspraak maken!