Afspraak maken

Hoe denken wij over uw pensioen?

Financiële planning en pensioen

Dit is een onderdeel van ons vak. Het ligt heel dicht bij hypotheekadvisering, en bij sparen en beleggen. Feitelijk is dit een samenvoeging van alle onderdelen. 

Voldoende pensioeninkomen

Daar gaan we bij een hypotheek uit van een vaste lasten patroon, en bij financiële planning gaan we uit van een gewenst inkomen. Er wordt dan niet gesproken over een maandlast, maar van een gewenst inkomen dat overblijft en hoe wij dat kunnen bereiken.
Voor een periode na uw pensioendatum speelt uw ‘pensioenregeling’  als een belangrijk rol. Maar daarvoor spelen uw lasten en overige inkomsten een normatief rol.

De stappen

Om het even duidelijk voor ogen te zien:
stap 1: Het invoeren van uw huidige inkomstengegevens en inkomsten die u zal verwachten in de toekomst.
stap 2: Het invoeren van de huidige lasten en het moment dat die kan worden verandert.
stap 3: Het opgeven van het gewenste netto inkomen, zoals u het nu in de toekomst zou zien. 
Hierna beginnen wij met rekenen, vergelijken en begroten. Dat kan misschien eenvoudig klinken maar dat is het niet. Het doorrekenen van jaar tot jaar kan met behulp van geavanceerde computerprogramma’s, maar samengevat is financiële planning het vak dat het besteedbare inkomen van jaar tot jaar ontwikkelt en dat aan u laat zien. Daarna zoekt het dan naar oplossingen die uw “gewenste” netto-inkomen kunnen bereiken.

Contact

Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen. Dat kan door op de knop ‘Afspraak maken’ te klikken bovenaan of hier beneden. Wij helpen u heel graag verder!
afspraak maken!